Το καφέ “Κήπος” στα Χανιά ανάμεσα στα μεγαλύτερα ιστορικά καφέ της Ευρώπης. Έχεις πάει; – 23/07/2016

Eίναι γνωστό πως ο Δημοτικός Κήπος Χανίων σχεδιάστηκε σε ευρωπαϊκά πρότυπα και δημιουργήθηκε το 1870. Το οίκημα – κιόσκι στην αρχή, στο κέντρο του Κήπου, υπήρξε ο πυρήνας της καλλιτεχνικής κίνησης της πόλης.

Ο κήπος έχει τη δική του ιστορία.

Πρόκειται για το μοναδικό ιστορικό café στην Ελλάδα, με πλούσιο παρελθόν, αφού στο χώρο του φιλοξενήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, καλλιτέχνες και πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, ενώ μεγάλη επιτυχία είχαν πάντα οι διαγωνισμοί φωνητικών ταλέντων, οι μουσικές βραδιές, διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ. Και οι συνεχείς εκδηλώσεις πολιτισμού που οργανώνονται και σήμερα γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία.

Μεγάλη επιτυχία είχαν πάντα οι διαγωνισμοί φωνητικών ταλέντων, οι μουσικές βραδιές, διάφορες εκδηλώσεις και φεστιβάλ.
Στο χώρο του φιλοξενήθηκαν μεγάλες προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Σοφοκλής Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, καλλιτέχνες και πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.
Μια καρτ ποστάλ από το παρελθόν. Η ιστορία (ευτυχώς) συνεχίζεται.

Ο σημερινός επιχειρηματίας Βασίλης Σταθάκης αναλαμβάνει το 1988. Με σεβασμό στην παράδοση, αλλά και με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ιδρύει το 1990 την πρώτη επιχείρηση στην Κρήτη παροχής υπηρεσιών τροφοδοσίας με την επωνυμία «Κήπος Catering». Και το 2005 το «Καφέ Κήπος» οργανώνει την πρώτη πανελλήνια βραδιά βάφλας με μοναδική επιτυχία. Συγχρόνως προστίθεται στο λογότυπο «Κήπος Καφέ» ο διακριτικός τίτλος «Waffla΄s House» που παραχωρείται με την μέθοδο του franchising σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο. Δίνοντας νέα πνοή στη μορφή και την όλη φιλοσοφία του χώρου, το Café «Κήπος» διαμορφώνεται σε εξαιρετικό σημείο αναψυχής και πολιτισμού.

Πληροφορίες από haniotika-nea.gr

Πηγή: womantoc

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.