Επισκέψεις των μελών του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης σε Ιστορικά Σημεία και Φορείς της Πόλης των Χανίων την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014  
Συνέντευξη τύπου Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης στο Ιστορικό Καφέ Κήπος την Δευτέρα 7 Απριλίου 2014  
Εκδήλωση Ίδρυσης Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης στο Ιστορικό Καφέ Κήπος την Τρίτη 8 Απριλίου 2014  
Στην Εκπομπή ¨"Νέα το πρωί" Στην Νέα Τηλεόραση Κρήτης με τον Δημοσιογράφο Παντελή Γιαΐτση

 

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΦΕ ΕΥΡΩΠΗΣ 

Η ιδέα για την δημιουργία του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, γεννήθηκε στα Χανιά  της Κρήτης, από τον Βασίλη Σταθάκη, ιδιοκτήτη της επιχείρησης του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», τον Οκτώβριο του 2012.

Το ιστορικό καφέ "Κήπος", λειτουργεί διαχρονικά από το 1870, στην καρδιά της πόλης
των Χανίων, ως σημείο αναφοράς σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και της πολιτικής, στεγάζοντας για αρκετά χρόνια στο χώρο του την Βουλή της  Κρητικής Πολιτείας (09/12/1898).

Σήμερα στον φιλόξενο χώρο του εξακολουθεί να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες  καφεστίασης & ψυχαγωγίας όπως εικαστικά δρώμενα, γαστρονομικά φεστιβάλ, φιλολογικές,  μουσικές θεματικές & επετειακές βραδιές.

Είναι το μοναδικό καφέ στην Ελλάδα που στους χώρους του προσφέρεται μια ακόμη 
μοναδική εμπειρία, με τη μόνιμη έκθεση ιστορικής φωτογραφίας, με θέμα την ιστορία του  χώρου και του τόπου, που αναδεικνύει παράλληλα τον πολιτισμό και την κουλτούρα της  Κρητικής Πολιτείας.

ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ...

Τα πιο γνωστά ιστορικά Καφέ της Ευρώπης, έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει σημαντικούς  ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, ανθρώπους που καθόρισαν με τον δικό τους τρόπο την ιστορία του τόπου τους.

Ο Σύνδεσμος θα είναι μια γέφυρα επικοινωνίας για την ανταλλαγή απόψεων και διοργάνωση εκδηλώσεων κύρους που θα βοηθήσουν στην προβολή και την πολιτιστική προσέγγιση κάθε χώρας που φιλοξενεί τα αντίστοιχα Καφέ.