ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         Πέμπτη, 6/11/2014 
Σύνδεσμος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνής παρουσίαση του “Συνδέσμου  Ιστορικών Καφέ Ευρώπης – European Historic Cafes Association” στην Παγκόσμια Έκθεση Τροφίμων & Ποτών “ SIAL-PARIS” από τις 19 - 23 Οκτωβρίου 2014, στο Παρίσι.

Σε τμήμα του περιπτέρου του ΕΒΕΧ, Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, ο  Σύνδεσμος  παρουσίασε παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία διαχρονικά προσφέρονται στα Ελληνικά Καφέ, ενώ παράλληλα  video-προβολή στον ίδιο χώρο παρουσίαζε τα πιο ιστορικά  Καφέ της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησε το ψήσιμο Ελληνικού καφέ σε παραδοσιακή «χόβολη»,
τον οποίο απολάμβαναν καθημερινά πλήθος επισκεπτών της Έκθεσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Έκθεση “SIAL PARIS” πραγματοποιήθηκε στο Parc des Expositions -εγκατάσταση που κατελαμβάνει περίπου 300 στρέμματα – στην περιοχή Paris-Nord Villepinte, με συμμετοχή περίπου  6.500  περιπτέρων που εκπροσωπούσαν εταιρείες, φορείς, οργανισμούς και προϊόντα από όλο τον κόσμο. Απασχολήθηκαν σε αυτά κατά μέσο όρο στελεχών 20.000 άτομα, ενώ η επισκεψιμότητα της Έκθεσης  αφορούσε  περίπου 200.000 επισκέπτες ημερησίως.

Παράλληλα με τη συμμετοχή του Συνδέσμου στην Έκθεση, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση υποδοχής & γνωριμίας του Συνδέσμου στο «Ελληνικό Σπίτι» στο Παρίσι.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του “Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης”  και την αμέριστη υποστήριξη και συνεργασία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, όπως επίσης και της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων & Περιχώρων.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απήυθυνε ο Ιδρυτής & Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ κ. Βασίλης Σταθάκης, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η ειδική Παρουσίαση – Φωτοαφήγηση των Ιστορικών Καφέ της Ευρώπης από την Επιστημονική Συνεργάτιδα του Συνδέσμου κυρία Ζαχαρένια Σημανδηράκη.

 Ακολούθησε δεξίωση, κατά την οποία προσφέρθηκαν Κρητικά παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα.

Την εκδήλωση στο «Ελληνικό Σπίτι» τίμησαν με την παρουσία τους οι: κα. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος της Action Aid και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, κ. Κασσελάκης Ιάσωνας Πρόξενος της Ελλάδας στο Παρίσι, κ. Χαλεπίδης Δημήτρης Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Ευθύμιος Αραβαντινός, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας  στο Παρίσι και πολλά άλλα εκλεκτά μέλη της Ελληνικής Παροικίας  στο Παρίσι, με προεξάρχουσα, την ακούραστη «ψυχή» του «Ελληνικού Σπιτιού» εξαιρετική κα. Σάσα Θεοδωρίδου.

Εγκάρδιο μήνυμα συμπαράστασης και υποστήριξης απέστειλαν, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας, όπως επίσης και ο Βουλευτής Χανίων κ. Κυριάκος  Βιρβιδάκης σε τηλεφωνική του επικοινωνία.
.
Εκ μέρους του  Συνδέσμου εκτιμάται, ότι η παρουσία του σε ένα τόσο σημαντικό παγκόσμιο εκθεσιακό γεγονός σηματοδοτεί  την αποδοχή του ως ενός σοβαρού φορέα πολιτισμικής προσέγγισης , όπως επίσης και ως μιας διαδραστικής γέφυρας επικοινωνίας για την ανταλλαγή απόψεων και διοργάνωση εκδηλώσεων κύρους που θα βοηθήσουν στην προβολή και την πολιτιστική προσέγγιση κάθε χώρας που φιλοξενεί τα αντίστοιχα Καφέ.
……………………………………………………………………………………………………

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινήσεις, παραμένουμε στη διάθεσή σας στα τηλέφωνα: 28 210- 52 766,    6944 -25 07 00 &  6932-91 26 46.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΦΕ ΕΥΡΩΠΗΣ
EUROPEAN HISTORIC CAFES ASSOCIATION

 

Σας ευχαριστούμε.

 

Στο περίπτερο του ΕΒΕΧ, Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων, από αριστερά, οι κ.κ. Χαιρετάκης Μιχάλης Αντιπρόεδρος ΕΒΕΧ, Βασίλης Σταθάκης, Πρόεδρος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Πατέρας Αμφιλόχιος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χανίων, Γιάννης Μαργαρώνης Πρόεδρος ΕΒΕΧ, Παπαβασιλείου Μιχάλης Αναπλ. Δ/ντης ΕΒΕΧ, συνεργάτες περιπτέρου ΕΒΕΧ, Καντηλιεράκης Γιώργος & συνεργάτες εκθετών περιπτέρου.
Ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι  κ. Δημήτρης Χαλεπίδης, ο Βασίλης Σταθάκης Πρόεδρος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης και η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Συνδέσμου κα. Ζαχαρένια Σημανδηράκη.
Η κα. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, Πρόεδρος της Action Aid και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, ο κ. Βασίλης Σταθάκης, Πρόεδρος Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, ο κ. Ευθύμης Αραβαντινός, Σύμβουλος Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και η Επιστημονική Συνεργάτιδα του Συνδέσμου κα. Ζαχαρένια Σημανδηράκη.
Ο κ. Βασίλης Σταθάκης , Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, με φόντο το λογότυπο της Έκθεσης “SIAL PARIS 2014”.