1960: Ο Maurice Vermersch παρουσιάζει στην διεθνή έκθεση στο Βέλγιο, την “Βάφλα των Βρυξελλών”, μια συνταγή βάφλας της συζύγου του. Για πρώτη φορά η βάφλα παρουσιάζεται διακοσμημένη με κρέμα και φράουλες.

1964: Η ίδια συνταγή παρουσιάζεται στην παγκόσμια έκθεση της Νέας Υόρκης και αλλάζει το όνομα της σε “Βελγική βάφλα”.

2003: Η πρώτη συνταγή χειροποίητης και φρεσκοψημένης βάφλας για την Κρήτη πραγματοποιείται από τον Βασίλη Σταθάκη στο καφέ Κήπος εισάγοντας τις πρώτες ύλες από Γαλία και Βέλγιο.

2005: Η πρώτη βραδιά Βάφλας στην Ελλάδα οργανώθηκε από το καφέ Κήπος που βρίσκεται στο Δημοτικό κήπο Χανίων.

2006: Η προσπάθεια για την βάφλα κατοχυρώνεται πανελληνίως με τον διακριτικό τίτλο Waffla's House και παραχωρείται στην Ελλάδα με την μέθοδο της δικαιοχρησίας.